Pengikut Setia

Wednesday, 28 May 2014

Artikel Pertama Sudah Diterbitkan

Views
بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamua'laikum..

Artikel pertamaku sudah keluar..Alhamdulillah..


Alhamdulillah..pagi-pagi lagi sudah mendapat berita gembira daripada kakak senior yang juga merupakan satu fakulti denganku. Tetapi sekarang sedang berpraktikal.
Satu mesej masuk ke dalam inboxku.

Akak:
"Salam..Nadilah, artikel awak sudah keluar di Berita Harian..Tahniah dik.


Me:
"Yeke kak..btul ke..saya tak tengok lagi paper..Tq kak..Tapi ni baru satu artikel..Kena tempuh lagi satu =)"

Akak :
"Akak tahu perasaan awak macamana...Gembira tak terkata =)..Tahniah n good luck"

Me:
"Syukran kak.. =) "

Alhamdulillah..Syukur pada Illahi..Artikel pertama hasil karyaku sudah diterbitkan di ruangan forum Berita Harian kategori kreatif. Perasaan tidak sangka dan tidak percaya.
Artikel baru diemel kemudian editor publish esoknya..
Mungkin ini satu rezeki.Sahabat-sahabatku yang lain sudah lama menghantar.Tapi nasib dan rezeki tidak menyebelahi  mereka.

Untuk pengetahuan sahabat-sahabat semua,ini adalah salah satu assignment kami untuk subjek Penerbitan dan Penulisan Rencana.

Terima kasih kepada semua yang menyokong..Espescially sahabat-sahabat,emak dan ayah, Madam Suriani serta semuanya..

Ada tips hendak dikongsi dengan sahabat-sahabat mengenai penulisan untuk diterbitkan di mana-mana ruang akhbar atau majalah..Kita tunggu entry seterusnya.. =)





SYUKRAN JAZILAN =)

1 comment :

  1. Salam kak Dila. Tahniah!
    Share sikit cara nak hantar artikel dekat akhbar. Dari segi format, cara penulisan, tajuk and overall lah.hehe :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...